maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tiukka ruokavalio, olen ylpeä.

Uskomattoman helposti on lähtenyt tämä ENED-ruokavalio liikkeelle. Hei, mä kävelin kaupassakin ihan ilman vilkaisuja karkkihyllyn ja keksihyllyn ohi. Hyvä minä! Ei edes tehnyt mieli.

Suurin ongelma taitaa olla yli-innokkaat sukulaiset tai ystävät jotka tuputtaa ja tuputtaa. En ole koskaan pitänyt siitä, mutta nyt sen hallinnassa pitäminen on vielä vaikeampaa. Kilttityttö minussa ei ole uskaltanut sanoa vastaan, nyt on pakko opetella.
Ei kiitos, en voi syödä leipää. No, kyllähän sinä nyt yhden maistat, ja tämähän on terveellistä. Ja kakkua on pakko ottaa ja niin edelleen. Ethän sinä vielä ole siellä leikkauksessa ollut. En niin, mutta menossa ja tähän nyt kuuluu tällainen ruokavalio. Minä haluan että maksani on paremmassa ja pienemmässä kunnossa ennen leikkausta, riskit ovat silloin pienemmät. Hei haloo, usko, en syö.

Eli helpompaa on ollut melkein tämä ruokavalion muutos itselle kuin tietyille muille. :)

Yksi repsahdus on tullut. Sunnuntai oli aivan vapaapäivä. Autistipoikakin oli laitoksessa ja vietimme mieheni kanssa ihan omaa aikaa. Uskomattoman ihanaa. Ihan olla vaan, käydä ulkona, käydä kaupoilla, kierrellä kerrankin ihan rauhassa Ikeaa käsi kädessä mieheni kanssa. Siinä sitten innostuttiin menemään Juice Bariin ottamaan yhdet smoothiet. En pitänyt sitä kuitenkaan suurempana syntinä, otin pienemmän ja sisälsi kuitenkin vain mansikkaa, ananasta, mangoa ja passionia. Nautin sen ilman mitään tunnontuskia. :)

ENED-ruokavaliossa on tarkoitus pysyä niin niukassa kalorimäärässä, että kroppa menee vähän niinkuin ketoosi tilaan, eikä vatsa edes huuda ruokaa. Siltä se kyllä tuntuu. Hieman on kyllä päätä huimannut ja särkenyt. Kun vaan muistaisi juoda tarpeeksi, siitä se on paljon kiinni. Täytyy myöntää että tänään oli kyllä veto poissa, tuli nukuttua pitkät päiväunet. Ehkäpä täytyy tarkistaa ruuan rytmitystä, taisi mennä liian pitkillä tauoilla.

Mies töistä ja broilerin fileet valmiina uunista aurinkosalaatin kera. Kehui kovasti. Mieheni on vähään tyytyväinen. ;) Hyvin koulutettu kahdessakymmenessä viidessä vuodessa, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti