torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen näyttää tältä...

Hyvää Pääsiäistä ystävät kalliit!

Nyt voi sanoa että ravitsemusterapeutti Anette Palsa olisi tyytyväinen jääkaappimme sisältöön. Sieltä ei löydy kuin rahkaa, raejuustoa, kananmunia, broilerin fileitä, maustamatonta jogurttia, vähärasvaista juustoa, vihanneksia, kivennäisvettä ja sokeroimatonta limsaa makeannälkään. 
Lapset tulevat pääsiäiseksi ja joutuvat äitin kanssa samaan ruokavalioon. Onneksi aikuiset lapset pitävät kyseisestä ruokalistasta, ehkäpä he saavat vähän herkkuja siihen päälle. ;) No, paljastettakoon että pakkasessa on ranskalaisia ja lihapullia ja pyttipannua, mutta vain autistipoikaa varten, koska hän ei syö muuta. Onneksi kyseiset ruuat eivät kuulu minun himoruokiini. 

Himoruokiini kuuluu nykyisin kasvissosekeitto. Olen aina siitä pitänyt (lisättynä tuorejuustolla ennen), mutta nyt siitä on tullut vielä ehdoton suosikki. Helppo ja hyvä ja ravitseva. Siihen lasi rasvatonta piimää ja vatsa onkin täysi ja onnellinen. :) 

Mutta olen huono äiti enkä ole tehnyt tänä pääsiäisenä rahkapullia. :( Varmasti ensimmäinen sellainen pääsiäinen, mutta ehkäpä saan anteeksi kun 23 vuotta on ollut aina. Mikähän lastenkasvattaja se joskus vuosia vuosia sitten sanoi että sellaisessa perheessä missä tuoksuu pulla, ei lapsilla ole huolta ja kasvaa hyviä lapsia. No, enkös minä nuorena äitinä aloittanut kiivaan pullan paistamisen ja jotenkin tuonne alitajuntaan se on jäänyt: olen huono äiti jos en leivo. Hohhoijaa, kyllä meitä äitejä syyllistetään. Ja kyllä me äitit olemme herkkiä syyllistymään. :D 
En nyt kuitenkaan jaksa uskoa että olisin sen huonompi äiti tänä pääsiäisenä vaikken niitä pullia ole tehnytkään. Luulen että lapseni ovat oikein onnellisia kun äiti alkaa voida paremmin ja on muuttanut ruokavaliota. 
Sitä paitsi haittaako se vaikka tänä pääsiäisenä meillä syötäisiinkin (en minä) joulutorttuja? Löysin pakkasesta joululta jääneen paketin niitä, autistipoika erityisesti niistä pitää, joten luulen että meillä herkutellaan vähän erilaisella pääsiäisherkulla. :) Ehkäpä säästän yhden pariin päivään ennen leikkausta, nimittäin tämä ENED-ruokavalio päättyy silloin ja kaksi päivää ennen leikkausta saa syödä hyvin tavallista ruokaa, silloin on tarkoitus tankata. Joten ehkä siihen sopii myös yksi joulutorttu. Vaikka niin se mieli muuttuu, voi olla ettei sellaista edes tee enää mieli.
Nyt tekee mieli kahvia ja jos vaikka istuskelisi hetken ulkona katselemassa auringonlaskua. Näyttää niin upealle tuo Kallaveden maisemat näin ilta-auringossa. Ruokaa silmille ja mielelle. Lapset, tulkaa pian kotiin. Äiti odottaa. <3

2 kommenttia: